گیربکس

Wiki Article

هنگام فکر کردن به گیربکس‌های صنعتی، ویسکوزیته لازم روغن توسط چندین عامل مختلف تعیین می‌شود.

به عنوان مثال، یک گیربکس سیاره ای می تواند سرعت را کاهش دهد و در عین حال گشتاور را افزایش دهد و آن را برای کارهایی که نیاز به دقت و استحکام دارند مناسب می کند.

قبل از بیان انواع گیربکس صنعتی بهتر است کمی با نحوه عملکرد این ابزار آشنا شویم. در ابزارها و ماشین‌آلات مختلف از سیستم‌های انتقال قدرت به منظور انتقال نیرو از نقطه‌ای به نقطه دیگر استفاده می‌شود. گیربکس صنعتی یکی از ابزارهای سیستم انتقال قدرت است که بین تولید کننده قدرت (مثلا موتور الکتریکی) و مصرف کننده قدرت قرار می‌گیرد.

گیربکس صنعتی گیربکس صنعتی یک سیستم عملکردی بسته‌ هستند که انرژی مکانیکی را در ورودی دریافت می‌کنند و با تبدیل آن به دستگاه خروجی منتقل می‌کنند.

گیربکس کرانویل پینیون: گیربکس کرانویل پینیون برای تغییر جهت انتقال قدرت و افزایش گشتاور در سرعت‌های بالا کاربرد دارد.

برای کنترل دور و سرعت از گیربکس کاهنده بین محرک و متحرک استفاده می‌شود. انواع گیربکس کاهنده در چندین تیپ و نوع طراحی و تولید شده‌اند و اکثر فروش گیربکس در بازار از نوع گیربکس کاهنده است.

گیربکس‌های خودکار، بدون نیاز به تغییر دنده دستی و به صورت اتوماتیک، دنده را تغییر می‌دهند. این مکانیزم به وسیله سیستم‌های هیدرولیکی یا الکترونیکی کنترل می‌شود و به همین دلیل، راحتی و سهولت استفاده را برای کاربران فراهم می‌کند.

خروجی مطلوب: تغییر پیکربندی جعبه دنده می‌تواند راندمان و سرعت خروجی موتور خودرو را تغییر دهد.

گیربکس اکسترودر نوعی از گیربکس های صنعتی محسوب می شود که در هنگام حمل مواد، ماخذ تحمل بار شعاعی، بار محوری، بار لحظه ای و شوک را دارا بوده و از این جهت به یک گیربکس خاص مبدل شده است. گیربکس اکسترودر موجب می شود تا با فرآیند اکستروژن، مواد پرس شده و قطعه مورد نظر تولید گردد. اکستروژن یک فرآیند قالب گیری تولیدی بوده و گیربکس اکسترودر به واسطه توان، قدرت و گشتاور بالایی که ایجاد می کند برای تامین فشار لازم برای تزریق مواد به داخل قالب مورد استفاده قرار می گیرد. گیربکس اکسترودر در حقیقت گیربکس کرانویل یا شافت موازی بهینه سازی شده است که قدرت تحمل بارهای محوری و شعاعی را دارا بوده و گشتاور بسیار بالایی ایجاد می کند. عملکرد این گیربکس به این صورت است که نیروی الکتروموتور به گیربکس منتقل شده و گیربکس اکسترودر با کاهش دور، گشتاور را به شدت افزایش داده و با چرخش ماردون، انتقال متریال به داخل قالب با فشار بالا انجام می شود.

گیربکس های حلزونی زمانی استفاده می‌شوند که نیاز به کاهش سرعت بین محورهای غیر متقاطع و عمود بر هم وجود داشته باشد.

چرخدندها و شفت های پر سرعت و کم سرعت در یک صفحه افقی و موازی با یکدیگر قرار دارند

از گیربکس‌های اتوماتیک در خودروهای مدرن و ماشین‌آلات پیشرفته به تغییر دنده سریع و مکرر نیاز دارند، استفاده می‌شود. همچنین این نوع گیربکس‌ها برای رانندگانی که ترجیح می‌دهند بدون نیاز به تغییر دنده دستی، رانندگی کنند، یک گزینه کاربردی و محبوب است.

نحوه انتخاب جعبه دنده مزایا و اجزای مختلف جعبه دنده های صنعتی

تعمیر و نگهداری مناسب برای اطمینان از طول عمر و عملکرد هر گیربکس صنعتی ضروری است. تعمیر و نگهداری منظم نه تنها به جلوگیری از خرابی های پرهزینه کمک می کند، بلکه تضمین می کند که گیربکس در حداکثر راندمان به کار خود ادامه می دهد.

Report this wiki page